kundservice@snussidan.se

ej under 18 år

0

General

Resan av Johan A Bomans som utvecklade General

Under fyra års tid reste Johan A Bomans världen runt för att hitta den bästa tobaken för att ta fram Generalsnus som idag enbart benämns med det välkända varumärket General. Han var ute efter att ta fram "det perfekta snuset". 1866 lanserar Swedish Match och Johan A Boman Generalsnus men man hade inte bara hittat en tobakssort. För att tillverka General så experimenterade han fram snuset med hjälp av 22 sorters tobakssorter och utöver detta så tillsatte han även bergamottolja. General blev en total succé som än idag är en av Sveriges och Snushallens mest köpta snus-varumärken.

En favorit som General ynglar av sig

Efter Johan A Bomans resa och upptäckt av General så har Swedish Match utvecklat och tagit fram nya tolkningar av originalet. Det finns idag fler varianter av den populära smaken som karaktäriserar General. Efterlyser man en prilla som är smalare så har man General XR Xrange som är en pilla med formatet slim. Där har vi General i både original och vit portion. Det finns General ONE som även den finns i original och vit portion men som har formatet large även kallat original och som är en stor portionsprilla. I ONE sortimentet kan man även hitta ytterligare smaker som grundar sig i Generals klassiska smak men som fått en lite modernare smakupplevelse. Listan kan göras lång på varianter av General och detta beror på att smaken är så populär och traditionell.

När man snusar General snus blir man omfamnad av högkvalitet, historia och passion. General tillverkas av Swedish Match enligt GOTHIATEKs höga kvalitetsstandard vilket gör att man kan snusa General med gott samvete. General bjuder på en stor mångfald i form av slim, original, vit och lössnus.

Det finns även många olika fukthalter, smaker och nikotinhalter att välja ifrån. Oftast så sträcker sig Generals nivå på nikotin mellan 4-13 mg/g dvs mellan låghaltigt och extra stark. Generalsmaken beskrivs bäst som komplex och speciell, många gånger med inslag av läder, hö och te.

General lanserades år 1886 med hoppet om att utveckla det perfekta snuset. I dagens läge är General ett av Sveriges största snusmärken och används av snusare världen runt. Namnet General har faktiskt ingenting med den militära graden att göra, utan står för “allmän” eller “generell”, alltså ett snus för alla!

Läs mer

Producent

Varumärke

Produkttyp

Snustyp

Format

Styrka

Smak

Med Tobak

Med Nikotin

Nikotinhalt

Antal prillor/dosa

Vikt/portion

Vikt/dosa

Kategorisering

Filter
Producent
Varumärke
Produkttyp
Snustyp
Format
Styrka
Smak
Med Tobak
Med Nikotin
Nikotinhalt
Antal prillor/dosa
Vikt/portion
Vikt/dosa
Kategorisering

Produkten har blivit tillagd i varukorgen