kundservice@snussidan.se

ej under 18 år

0

Ettan

År 1822 grundades Ettan och det gör det till ett av Sveriges äldsta snus. Ettan är tillsammans med General ett av dom äldsta snusen som fortfarande finns på marknaden idag. Receptet på snuset har inte ändrats på över 150 år, vilket visar på att deras snus verkligen är bra. Snuset skapades av Jakob Fredrik Ljunglöf och kallades på den tiden Ljunglöfs No. 1.

På den tiden användes fermenterad tobak till att göra snus och gjorde därmed att snuset inte smakade så bra. Detta ville Ljunglöf ändra på och tillslut lyckades han. Resultatet blev Ettans snus (då Ljunglöf No. 1). När Ljunglöf dog 1860, var han en av Sveriges rikaste män. Sättet han tillverkade snuset på skrev han ner i hemlig kod och gömde för omvärlden. Ettan snus finns i tre olika varianter: original portion, vit portion och lös. De kommer även i olika nikotinstyrkor som passar de flesta. På Snussidan kan du köpa dem alla. 

Idag ägs Ettan av det välkända företaget Swedish Match och är ett av deras mest framgångsrika varumärken. Ettan står för en hel femtedel av all snusförsäljning i Sverige. 

Läs mer

Producent

Varumärke

Produkttyp

Snustyp

Format

Styrka

Smak

Med Tobak

Med Nikotin

Nikotinhalt

Antal prillor/dosa

Vikt/portion

Vikt/dosa

Kategorisering

Filter
Producent
Varumärke
Produkttyp
Snustyp
Format
Styrka
Smak
Med Tobak
Med Nikotin
Nikotinhalt
Antal prillor/dosa
Vikt/portion
Vikt/dosa
Kategorisering

Produkten har blivit tillagd i varukorgen