kundservice@snussidan.se

ej under 18 år

0

Vad är Velo ?

Velo snus, ett icke-tobaksbaserat snus som tidigare var känt som Lyft, tillverkas av BAT (British American Tobacco). Detta varumärke gjorde entré på den svenska marknaden 2022 och erbjuder nu ett brett sortiment med 20 olika smaker och 7 styrkenivåer.
 

Det vita snuset från Velo snus skapades i samarbete mellan BAT och den amerikanska producenten R.J. Reynolds. Portionspåsarna finns i både mini- och slim-format och innehåller ingen tobak. Istället består innehållet av cellulosafibrer från tall, sötningsmedel, aromämnen, vatten och nikotin.


Vi går tillbaka lite i tiden...

Velos rötter går tillbaka till 2015 när Epok, ett varumärke känt av många snusentusiaster, skapades. Epok presenterades som det första helt vita snuset i världen. I kontrast till Velo innehöll Epok faktiskt tobak. Genom en miljövänlig, kemikaliefri och vattenbaserad teknik rengjordes och blektes tobaken för att få den helt vit.

 

Epok var föregångaren inom helvitt snus och insåg dess fördelar, såsom att det inte missfärgar tänderna och ger en renare upplevelse. På detta sätt kan man säga att Epok var katalysatorn för en ny sektor, som så småningom utvecklades till tobaksfria nikotinpåsar.
 

Epok grundades av Winnington 2015 och köptes av British American Tobacco, BAT, i januari 2017.
 

Även om smaksatt tobakssnus existerar, är smaksättningsalternativen alltid begränsade av tobakssmaken. För att skapa ett välsmakande snus är det viktigt att smaksättningen fungerar bra tillsammans med tobakssmaken. Epok, med sitt helvita snus, banade väg för en revolution inom smaksättning. Rengöringsprocessen eliminerade den distinkta tobakssmaken, vilket öppnade upp för större smaksättningsmöjligheter, likt dagens tobaksfria nikotinpåsar.

Källa : BAT

Vart är Velo snus billigast?

Det blir oftast billigare om man köper en större förpackning så som 10-pack eller en stock.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen