kundservice@snussidan.se

ej under 18 år

0

Sverige höjer tobaksskatten 2023

Skatteökningen för tobaksvaror kommer att intensifieras vid kommande årsskifte jämfört med föregående år, och det verkar även som att en ytterligare ökning väntar vid det efterföljande årsskiftet. 
 

Under 2021 lade den då sittande socialdemokratiska regeringen fram ett förslag om att höja tobaksskatten med ungefär 3% för produkter som cigaretter, snus och tuggtobak. Planen inkluderar även betydande skattehöjningar för alkohol. Höjningen av skatten motiveras med hänsyn till folkhälsan, eftersom skatten är tänkt att reflektera de ökade samhällskostnaderna som uppstår i form av exempelvis sjukvård och andra relaterade insatser.
 

Detta förslag från regeringen debatterades intensivt i riksdagen under året, och flera oppositionspartier lämnade in motioner som motsatte sig skattehöjningen. De menade att hushållen redan påverkas av ökade levnadskostnader. Efter att ha undersökt den nya regeringens budgetar, kan vi se att beslutet om att höja skatten ändå kvarstår, trots tidigare kritik.

Billigt snus eller billigare snus på snussidan ? det är upp till kunden att försöka hitta något billigt snus om ens eget vanliga snus gått upp i pris till kanske något annat märke då de kommer nya snussorter hela tiden speciellt All white ( utan tobak )

 

Skattehöjningarna för snus kommer att genomföras i två omgångar och kommer att överensstämma med budgetpropositioner som har antagits i riksdagen.
 

Skatten ökas med 3 procent den 1 januari 2023, och ytterligare en ökning med 1 procent den 1 januari 2024, med hänsyn till KPI (konsumentprisindex).
 

Källa : Regeringen / Snussidan

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen