kundservice@snussidan.se

ej under 18 år

0

Lundgrens

LUNDGRENS SNUS

Med en lång historia och rötter i Göteborg är Lundgrens snus ett av de äldsta och mest populära snusmärkena på marknaden. Så tidigt som på 1700-talet började Lundgrens fascinerande historia i en anspråkslös tobaks- och snusfabrik i den Göteborg, som under lång tid hade en central roll i den svenska tobakshistorien. Under de århundraden som följde genomgick Lundgrens betydande förändringar och anpassningar, vilket på många sätt speglar företagets förmåga att anpassa sig och snusindustrins dynamik. Lundgrens hade en blygsam början, men dess verksamhet växte snabbt i takt med den ökande efterfrågan på snus. Vid den här tiden var snustillverkning en konstnärlig process, och Lundgrens byggde sitt rykte som en producent av högkvalitativt snus.

Under 1800-talet och början av 1900-talet fortsatte Lundgrens att expandera. Företaget anpassade sig till nya tillverkningsmetoder och den senaste teknologin, vilket gjorde det möjligt för dem att öka sin produktion och utvidga sin distribution. Denna era präglades av innovativa framsteg inom snusproduktionen, och Lundgrens var en av de ledande aktörerna i den utvecklingen. I början av 2000-talet gick Lundgrens igenom en bemärkelsesvärd förvandling.

År 2002 återlanserades varumärket med en ny vision och strategi. Det markerade en helt ny tid för Lundgrens, där de satsade på innovation och utmanade de traditionella snuskoncepten. Idag äga Lundgrens av British American Tobacco (BAT). Genom integrationen med BAT har Lundgrens tillgång till ytterligare resurser och möjligheter att växa och etablera sig på den globala marknaden. Trots alla dessa förändringar, och även med nytt ägarskap, har Lundgrens behållit sin unika identitet och förblir en betydande aktör inom snusindustrin.

TRADITIONELLT SNUS FRÅN LUNDGRENS 

Lundgrens erbjuder ett omfattande utbud av tobakssnus som är inspirerat av naturens element och levereras i eleganta svarta dosor. Deras tobakssnus i formatet vit portion, även känt som white portion, inkluderar sorter som Skåne och Norrland. Dessa produkter kombinerar traditionella tobakssmaker med nyanser av olika bär, örter, blommor och kryddor för att skapa unika smakprofiler som tilltalar en bred publik. Sortimentet erbjuder även olika nikotinstyrkor för att passa olika användarpreferenser. Vit portion, eller white portion, är en typ av traditionellt tobakssnus med en unik prillateknik. Dessa prillor är vita eftersom de inte har genomgått efterfuktning, vilket resulterar i prillor som är torrare än vanliga portioner. Trots sin torrhet innehåller de fortfarande fuktigt tobak, vilket ger en jämn och långsam nikotin- och smakleverans. Dessutom har de fördelen att de inte rinner lika mycket som traditionella portioner, vilket ger en bekvämare och mer diskret snusanvändning.

TOBAKSFRITT SNUS FRÅN LUNDGRENS

I Lundgrens snus sortiment hittar du inte bara traditionellt tobakssnus, utan även tobaksfria alternativ. Snus utan tobak kallas ibland för vitt snus och Lundgrens tobaksfria, vita snus kommer i en elegant vit dosa som matchar prillornas utseende. De vita dosorna gör det enklare att se vilka snus som är tobaksfria utan att man behöva läsa på dosorna. Lundgrens tobaksfria snus är dessutom minst lika populärt som deras traditionella snus med tobak och det kommer även i en hel del olika smaker och nikotinstyrkor. Några exempel på Lunsgrens tobaksfria snus är Dunge, Äng och Rimfrost som har smaker inspirerade av frukt och bär samt örter och natur. Lundgrens all white snus är ett bra alternativ för snusare som vill testa på att snusa utan tobak. Det passar utmärkt för de som vill, på ett lite enklare sätt, dra ner på anvädningen av tobak utan att beheöva sluta snusa. 

Vitt snus, även känt som nikotinpåsar eller tobaksfritt snus, är en helt tobaksfri variant av snus. Istället för tobak används växtfibrer eller cellulosa som bas för dessa snusprillor. Eftersom det inte finns något tobaksinnehåll är prillorna helt vita, både före och efter användning. För att upprätthålla en liknande smak och nikotinleverans som traditionellt snus, tillsätts smakämnen och nikotin till dessa produkter. Detta gör att användare kan njuta av snus utan att använda tobak.

LUNDGRENS LIMITED EDITON 

Lundgrens snus kommer ibland ut med specielutgåvor som säljs i begränsade upplagor. Deras limiterade utgåvor med speciella smaker hämtade från den svenska naturen är något för den som gillar annorlunda smaker. Med begränsade antal blir de exklusiva till det ordinarie sortiment. Exempel på tidgare limited edition snus är Lundgrens Solnedgång. Lundgrens Solnedgång skapades av Johan Gustafson och precis som andra snussorter från Lundgrens, inspirerades det av svenska kulturella fenomen. 

LUNDGRENS SNUS I MÅNGA OLIKA SMAKER

Lundgrens har en stor smakvariation av sina snusprodukter, där alla är inspirerade av olika element i naturen såsom bär, blommor och örter. Denna stora blanding av smaker ger användarna olika snus, där varje smak har sin egen unika karaktär. Kolla in Lundgrens olika smaker som inspirerats av svenska regioner, frukter och bär samt öter och natur här neden. 

Smaker inspirerade av svenska regioner:

Lundgrens Skåne (skogsbär och enbär)

Lundgrens Norrland (granskott och fjällblommor)

Lundgrens Österlen (röda och gula äpplen)

Lundgrens Västkusten (nypon och ljung)

Smaker inspirerade av frukter och bär:

Lundgrens Mörk All White (bär, hö och läder)

Lundgrens Skärgården (röda sommarbär såsom vildhallon och smultron)

Lundgrens Fjällen (hjortron)

Lundgrens Vågsvall All White (nypon)

Lundgrens Äng All White (ängsbär)

Lundgrens Dunge All White (skogsbär)

Lundgrens Fjällskog All White (fjällbär) 

Smaker inspirerade av örter och natur:

Lundgrens Lägereld (enbär, svartvinbärsblad, vårprimörer och fläder)

Lundgrens Örtagård (örter, blommor och trä)

Lundgrens Rimfrost All White (trädgårdsmynta och eukalyptus)

LUNSGRENS OLIKA NIKOTINSTYRKOR

Lundgrens har inte bara en stor smakvariation utan också ett brett utbud av nikotinstyrkor att välja mellan. Nikotininnehåller räknas i mg per gram och sträcker sig mellan 10 mg nikotin per gram snus till ca 15 mg nikotin per gram snus. Detta ger ett brett utbud som erbjuder något för allas personliga preferenser och smaker. Vill du veta mer om Lundgrens nikotinstyrkor och vilka styrkor som finns att välja mellan? Här är en lista över de olika nikotinstyrkorna från Lundgrens:

Normal (vit portion & all white): 10 mg nikotin per gram

Stark (vit portion): 17,3 mg nikotin per gram

Stark (all white): 12,5 mg nikotin per gram

Extra stark (all white): Ca 15-15,6 mg nikotin per gram

LUNDGRENS ERBJUDER OLIKA FORMAT

Med prillformaten slim och normal kan Lundgrens snus erbjuda två olika format som tillgodoser alla användares preferenser. Förutom det har Lundgrens även perforerade portionspåsar. Den perforerade påsen är en innovativ design som har blivit en banbrytande utveckling inom snusindustrin. Den här designen inkluderar små hål i filtmaterialen som omsluter snuset. Syftet med dessa små hål är att möjliggöra en snabbare frisättning av smak och nikotin jämfört med traditionella snuspåsar, samtidigt som den minskar risken för rinning som är vanligt med vita portioner. Produkten Skåne var den första som lanserade den perforerade påsen och detta har bidragit till att förändra snusupplevelsen genom att kombinera egenskaper från både traditionellt och vitt snus. Lär dig lite mer om de två formaten här. 

Normal: Normal är det traditionella snusformatet som många snusare känner till. Prillorna i detta format är standardstorlek och används ofta inom den traditionella snuskategorin. De är något mindre än large-formatet men större än både slim och mini.

Slim: Slim-formatet kännetecknas av smala och avlånga prillor. Dessa prillor är något mindre än de i normalt format men större än de i slim och mini. Trots den mindre storleken erbjuder slim-prillorna samma nikotinleverans och tydliga smak som de större prillorna.

LUNDGRENS DOSOR MED FLEXLOCK 

Lundgrens ville skapa en bättre dosa med praktisk desgin och kom fram med Flexlocket. Flexlocket är en innovativ designfunktion som är integrerad i dosans lock. Det är en del av dosan och är av flexiblet material som utvidgas när använda prillor placeras i det. Detta smarta designelement gör det möjligt att förvara upp till 20 använda prillor.

KÖP BILLIGT LUNSGRENDS SNUS PÅ SNUSSIDAN

Vår passion är att göra det enkelt för alla att upptäcka och njuta av favoritsmaker från Lundgrens snus. Hos oss på snussidan.se har vi kuraterat det mest omfattande urvalet av Lundgrens smaker, så att du kan utforska deras värld av snus med lätthet. Oavsett om du föredrar att handla styckvis för att experimentera med olika smaker eller välja en 10-pack för att hålla ditt förråd välfyllt, har vi täckt dig. Vår ständigt uppdaterade samling av Lundgrens snus finns alltid redo för att skickas direkt till din dörr, och vi erbjuder en mängd olika leveransalternativ som passar dina önskemål.

Oavsett om du föredrar att hämta din leverans på närmaste postombud, använda en paketbox eller få ditt snus levererat direkt i din brevlåda, är vi här för att göra ditt köp smidigt och bekvämt. För att göra livet ännu enklare kan du också dra nytta av vår prenumerationstjänst. Med den kommer ditt Lundgrens snus alltid att finnas till hands när du behöver det, och du slipper oroa dig för att det ska ta slut. Vill du avsluta prenumerationen? Inga problem, det är lika enkelt som att starta den. Oavsett om du är nyfiken på Lundgrens senaste smaker eller om du längtar efter en av deras tidlösa klassiker, så kommer du att finna dem hos oss. Utforska vårt breda sortiment av Lundgrens snus och hitta den smak som känns som den allra bästa för dig. Vi strävar alltid efter att erbjuda de mest konkurrenskraftiga priserna på alla Lundgrens produkter. 

Läs mer

Producent

Varumärke

Produkttyp

Snustyp

Format

Styrka

Smak

Med Tobak

Med Nikotin

Nikotinhalt

Antal prillor/dosa

Vikt/portion

Vikt/dosa

Kategorisering

Filter
Producent
Varumärke
Produkttyp
Snustyp
Format
Styrka
Smak
Med Tobak
Med Nikotin
Nikotinhalt
Antal prillor/dosa
Vikt/portion
Vikt/dosa
Kategorisering

Produkten har blivit tillagd i varukorgen