kundservice@snussidan.se

ej under 18 år

0

Om Snussidan.se och Snushallen i Norden AB

Följande villkor gäller alla beställningar som görs av kunden (hädanefter kallad ”du”) hos Snushallen i Norden AB (org.nr. 559117-4148), hädanefter kallat “Snussidan och Snussidan.se”, ”oss” eller ”vi”, på Snushallen i Norden AB:s webbplatser, appar eller via telefon (gemensamt kallade ”snussidan.se”).
Snussidan.se är en e-handel och försäljningsplattform som ägs av Snushallen i Norden AB organisationsnummer 559117-4148.
Snushallen i Norden AB äger därmed rätten till allt innehåll på Snussidan.se.
Paketering och leveranser från Snushallen i Norden AB sker normalt inom 24 timmar.

 

Uppgifter om bolaget

Snussidan.se / Snushallen i Norden AB
Elektronvägen 6
141 49 HUDDINGE
Stockholms län
SVERIGE

Organisationsnummer: 559117-4148

Momsregistreringsnummer: SE559117-414801

E-post: info@snussidan.se

 

Allmänna Villkor

Varje ny kund och beställning går igenom en ålder- och identitets-kontroll via vårt betalsystem, vi gör även manuella kontroller där vi tittar på ålder och leveransadress, detta sker för att efterfölja den nuvarande tobakslagen och för att tobaksprodukter är till för vuxna över 18 år. Vid misstanke om missbruk eller avvikelser från Villkoren förbehåller sig Snushallen i Norden AB rätten att annullera eller ändra kundens beställning. Köp kan endast ske inom Sverige och vi kommer inte godta beställningar som Snushallen i Norden AB upptäcker från utlandet.

Snushallen i Norden AB jobbar hårt för att informationen på dess försäljningsplattformar skall vara korrekt men reserverar sig för slutförsäljning samt eventuella informationsfel. Detta tex kan vara innehållsförteckningar, produktbeskrivningar, bilder eller felaktiga priser.

När dessa fel uppstår ändrar Snushallen i Norden AB uppgifterna. Snushallen i Norden AB ansvarar inte för information inklusive bilder på försäljningsplattformarna som kommer från tredje part.

 

Tillämpning och Konsumentskydd

De här Allmänna villkoren tillämpas vid köpeavtal mellan Snushallen i Norden AB och konsument, organisationsnummer 559117-4148. För att du som kund ska känna dig trygg med att handla av Snushallen i Norden AB så tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Personuppgiftslagen (SFS 1998:204) på samtliga köp hos Snushallen i Norden AB.

 

Personuppgifter

Vid beställning hos Snushallen i Norden AB godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss.

All personuppgiftsbehandling sker i enlighet med dataskyddsförordningen. Personuppgiftsansvarig är Snushallen i Norden AB (org. nr 559117-4148)

Snushallen i Norden AB´s kundregister innehåller personuppgifter såsom namn, personnummer, postadress, telefonnummer, e-postadress samt IP-nummer. Ändamålet med Snushallen i Norden ABs behandling av insamlade personuppgifter är att använda dess för att:

1. Kunna fullgöra köp hos Snushallen i Norden AB och dess försäljningsplattformar.

2. Möjliggöra riktad marknadsföring per e-post, sms och andra kanaler baserad på dina tidigare inköp eller användning av Snushallen i Norden ABs kanaler.

Uppgifter vid betalning på Snushallen i Norden ABs försäljningsplattformar kommer att samla personuppgifter om dig i samband med betalning. Betalnings leverantören som ni valt att använda vid köp på försäljningsplattformen är således personuppgiftsansvarig för sådana personuppgifter enligt betalningsleverantörens villkor.

Snushallen i Norden AB kommer dela med sig av de personuppgifter till fraktbolagen och betalbolagen som krävs för att kunna fullfölja och leverera en beställning.

Om det görs en beställning på en vara som skickas direkt från leverantören så kommer Snushallen i Norden AB att skicka över de uppgifter som behövs för att kunna slutföra och fullgöra en beställning från leverantören.

Vid användning av vår Chatt och/eller FAQ lagras de personuppgifter som du uppger i Chatten och/eller FAQ för att kunna tillmötesgå kunder på ett snabbare och bättre sätt. Informationen används även i förbättringsarbete på Snushallen i Norden ABs plattformar. Informationen som lagras är t.ex. telefonnummer, för- och efternamn, adress, e-post, IP-nummer och text som du själv uppger vid Chatt och/eller FAQ.

Om du som kund väljer att e-posta till Snushallen i Norden AB eller någon annan e-postadress knuten till Snushallen i Norden AB så kommer din e-postadress samt e-posthistoria att sparas för att göra det möjligt samt underlätta uppföljning och svara på ärendet. Denna information kan även användas i förbättringsarbete inom Snushallen i Norden AB.

Vi säljer inte vidare uppgifter till tredje part.

 

Allmänt om personuppgiftsbehandlingen

All behandling av personuppgifter sker enligt dataskyddsförordningen. Ansvarig för behandlingen är Snushallen i Norden AB.

Vi sparar bara personuppgifter så länge som det är nödvändigt, därefter raderas de. Om uppgifter skulle vara ofullständiga, felaktiga eller irrelevanta har du rätt att begära att de rättas eller raderas. Du har också rätt att begära skadestånd om behandlingen av dina personuppgifter inte har följt lagen.

Du kan begära ett utdrag på vilka uppgifter som vi har registrerade om dig. För att begära registerutdrag eller rättelse av uppgifter skickar du en skriftlig undertecknad begäran till:

 

Snussidan.se / Snushallen i Norden AB
Elektronvägen 6
141 49 HUDDINGE
Stockholms län
SVERIGE

 

Snussidan.se ENDAST för slutkunder

Snussidan.se vänder sig enbart till slutkunder och konsumneter. Vi säljer inga varor till företag och har där med en kontroll på alla beställningar som ligger på 100 dosor och mer.

 

Användarkonto

Som kund hos Snushallen i Norden ABs olika försäljningsplattformar så kan det krävas att man skapar ett användarkonto. Om Snushallen i Norden AB misstänker att Kunden missbrukar sitt användarkonto, lämnat felaktiga uppgifter, lämnat ut sina inloggningsuppgifter eller annars bryter mot villkoren har Snushallen i Norden AB rätt att stänga av Kunden. Snushallen i Norden AB har även rätt att hur och när som helst ändra inloggningsuppgifter.

 

Omdömen

Genom att lämna omdömen kring produkter på Snushallen i Norden ABs försäljningssajter ger du också Snushallen i Norden AB rätten att publicera dem på Snushallen i Norden ABs försäljningsplatser samt i andra kanaler och medier. Snushallen i Norden AB förbehåller sig rätten att inte publicera och/eller ta bort inskickade omdömen.

 

Priser och Avgifter

Priser som anges på Snushallen i Norden ABs försäljningsplattformar anges inklusive mervärdesskatt (moms). Inga dolda avgifter. Snushallen i Norden ABs lägsta ordervärde är 200 SEK per order. Frakt tillkommer på alla köp med undantag vid erbjudanden och/eller kampanjer om fri frakt eller andra undantag gjorda av Snushallen i Norden AB. Vid köp mot fakturaupplägg kan avgifter på dessa förekomma och detta står i klartext när man väljer faktura som betalalternativ. Outlösta paket debiteras extra med 299kr (SEK) per outlöst leverans.

 

Upprättande av avtal om köp

Snushallen i Norden ABs varor beställs på någon av våra e-handlar. Avtal om köp upprättas då din beställning har bekräftats av Snushallen i Norden AB via e-post till den e-postadress som du angivit vid beställningen. Genom beställningen accepterar du dessa villkor i sin helhet, samt godkänner att du tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av personuppgifter och cookies.

Vid beställning på någon utav Snushallen i Norden ABs försäljningsplattformar kommer Snushallen i Norden AB att skicka en preliminär orderbekräftelse tillbaka till den angivna e-postadressen. Den preliminära orderbekräftelsen går även till Snushallen i Norden ABs manuella kontroll. Efter den blivit godkänd av kontrollen så skickar Snushallen i Norden AB ut en slutgiltig orderbekräftelse (som blivit kontrollerad och godkänd) till den angivna e-postadressen. När denna orderbekräftelse skickats har ett avtal mellan Snushallen i Norden AB och beställaren slutits.

 

Betalning

I samarbete med Klarna erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning. Denna betallösning kallas för KCO Klarna Checkout.

Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarna´s villkor. Genom att klicka på “Slutför köp” godkänner du Snushallen i Norden ABs allmänna villkor.

Klarna´s användarvillkor hittar du här: https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/sv_se/user

Klarna´s dataskyddsinformation hittar du här: https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/sv_se/privacy

KCO Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i KCO Klarna checkout utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Sedan du har identifierats uppvisar KCO Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan.

 

Produktinformation

Vid eventuella felaktigheter i lagerstatus eller pris förbehåller sig Snushallen i Norden AB rätten att häva avtal om köp. Om varan utgått eller av annan anledning inte finns tillgänglig är Snushallen i Norden AB inte skyldiga att tillhandahålla varan men kan föreslå en alternativ vara. All bildinformation ska ses som illustrationer och kan inte garanteras återge varans exakta utseende och beskaffenhet.

 

Erbjudanden och kampanjer

Snushallen i Norden AB använder sig ofta av kampanjer och erbjudanden på sina handelsplattformar. Vid dessa tillfällen gäller villkoren i kampanjerna och erbjudandena.

 

Leverans och fraktvillkor

Snushallen i Norden AB använder följande fraktalternativ:

Paketet/varorna skickas till närmaste utlämningsställe eller i vissa fall direkt hem till dörr/brevlåda. I de fall paketet finns för uthämtning hos ombud skickas ett sms med information om löpnummer till det mobiltelefonnummer som angivits vid beställningen. Vid uthämtning av försändelse ska giltig ID-handling uppvisas.

Normal leveranstid är 1 – 4 arbetsdagar från det att Snushallen i Norden AB har bekräftat din beställning via e-post. Om produkten ingår i beställningssortimentet är leveranstiden 5-10 arbetsdagar.

Många av våra leveranser kommer fram redan dagen efter vi skickat dem. Vi skickar normalt varor redan samma dag om beställningen är gjord innan 13.00.

I samband med att din order skickas från Snushallen i Norden ABs lager så skickas ett mail till angiven mailadress. Paketet bör då nå dig inom 1-4 arbetsdagar. Om du mot förmodan inte har erhållit din leverans efter 4 arbetsdagar ber vi dig att kontakta vår kundtjänst.

Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.

Paket som kommit bort under transport eller som kund inte mottagit ska anmälas som försvunnet inom 30 dagar från de att beställningen skulle vart framme enligt ovan frakttider/leveranstider.

 

Outlösta Paket/Försändelse

Paket som inte har hämtats ut inom sju (7) dagar återsänds till Snushallen i Norden AB. Om detta sker debiteras du en avgift på 299 kr (SEK) för kostnader hänförliga till Snushallen i Norden ABs administration, frakt, returfrakt och hantering.

 

Ångerrätt

Du, som konsument, har alltid fjorton (14) dagars ångerrätt enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59). Vill du under denna tid returnera din vara för byte eller återköp ska du kontakta kundtjänst så får du en retursedel skickad till din e-postadress. Snushallen i Norden AB har ingen möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt. Du som kund har självklart rätt att undersöka produkten hemma för att säkerställa att produkten motsvarar dina förväntningar. Returnerar du en oanvänd vara med tillhörande etiketter och förpackning inom 30 dagar återbetalas hela beloppet, alternativt genomförs önskat byte. Om produktens kvalitet har påverkats till följd av att du som kund har hanterat den mer än vad som är nödvändigt för att undersöka dess egenskaper eller funktioner, kommer avdrag på återbetalningen motsvarande varans värdeminskning att göras.

Du kan också meddela Snushallen i Norden AB om frånträdande av köp genom att fylla i och posta Konsumentverkets blankett till Snushallen i Norden AB. Blanketten hittar du här: http://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett. Blanketten skickas sedan till följande adress:

 

Snussidan.se / Snushallen i Norden AB
Elektronvägen 6
141 49 HUDDINGE
Stockholms län
SVERIGE

 

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits (gäller ej vid specialbeställda varor). Det är alltid garanti på de produkter du köper (1 år). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Du betalar själv returfrakten. För återbetalning – ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.

 

Reklamation

Om en vara avviker från vad som följer av avtalet mellan dig och Snushallen i Norden AB eller på annat sätt inte motsvarar den beskrivning av varan som Snushallen i Norden AB har givit, kan varan returneras. Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten. Reklamationsrätten omfattar t ex inte fel orsakade av normalt slitage. Reklamation till Snushallen i Norden AB ska göras inom skälig tid efter det att felet upptäckts, dock senast inom 3 år. Snushallen i Norden AB förbehåller sig rätten att i första hand avhjälpa felet, i andra hand omleverans av varan och i sista hand återköp.

Vid reklamation, kontakta kundtjänst så får du en retursedel skickad till din e-postadress. Snushallen i Norden AB har ingen möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt.

 

Transportskador

Snushallen i Norden AB ansvarar för varor som skadas eller kommer bort under leverans till dig. Reklamation av transportskador ska göras inom skälig tid. Vid mottagande av försändelsen är det därför viktigt att kontrollera att godset inte är transportskadat. Snushallen i Norden AB rekommenderar att du anmäler en eventuell transportskada direkt på plats hos utlämningsombudet och därefter kontaktar Snushallen i Norden AB´s kundtjänst. Tänk på att behålla allt emballage och produktens förpackning vid en transportskada.

 

Retur

Vi erbjuder dig som konsument fjorton (14) dagars returrätt på dina köp. Detta innebär att eventuella returer ska komma till Snussidan.se:s kännedom skriftligen inom fjorton dagar från att varan levererats. Om du inte inom denna tid (14 dagar) återkommit till bolaget med skäl och information om returen förlorar du rätten att returnera varan.

Vid retur står du risken för varan, därför är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten. För att en full återbetalning ska kunna genomföras ska varan vara oanvänd och skickas tillbaka i oskadad originalförpackning, samtliga etiketter ska sitta kvar och manualer ska skickas med. Det är viktigt att ytteremballage används och att tejp eller annat material inte klistras på originalförpackningen.

Returrätten gäller inte alls varor som tillverkats eller ändrats i enlighet med dina särskilda önskemål. Returer kan inte skickas mot Postförskott/Efterkrav. Efter mottagen och godkänd retur kommer återbetalning att ske inom fjorton (14) dagar från det att Snushallen i Norden AB tog emot returen. Återbetalning sker endast genom insättning till bankkonto, ej kontant. Kostnader för tjänster kopplade till leverans såsom expresspack och postförskottsavgift återbetalas ej vid en retur.

För att möjliggöra en eventuell retur behöver du kunna påvisa köp och Snushallen i Norden AB rekommenderar att du sparar orderbekräftelse och betalningsreferens som kvitto på ditt köp.

Snushallen i Norden AB bekostar en retur per försändelse. För information eller hjälp vid retur som inte omfattas av retursedel och fri frakt, kontakta Snushallen i Norden ABs kundtjänst.

 

Retur av kampanjvaror

Vid köp som berättigar till gåva eller extra rabatt betraktas värdet av gåvan eller den extra rabatten som en generell rabatt på hela beloppet vid köptillfället. Om någon del av köpet byts och/eller returneras värderas returnerade varor till köpeskillingen minus sin relativa andel av den generella rabatten. Vid byten sker ingen omräkning av den ursprungliga grunden för gåva eller rabatt.

Kampanj eller erbjudande om sådan gåva eller extra rabatt är endast tillgänglig för nya köp via Snushallen i Norden ABs handelsplatser på nätet och kan inte erhållas retroaktivt. Gåva eller rabatt kan inte överföras till annat köp och kan inte tillgodoräknas vid byte till annan vara.

 

Länkar 

Länkar som leder utanför Snushallen i Norden ABs handelsplattformar ansvarar inte Snushallen i Norden AB för innehållet på. Kontrollera så du fortfarande befinner dig på en av Snushallen i Norden AB´s plattformar innan du ingår avtal.

 

Force Majeure

I händelse av omständigheter som står utanför Snushallen i Norden ABs skäliga kontroll, exempelvis vid händelse av ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärder, strejk, blockad, sabotage, krig, terrorism, brand, översvämning, naturkatastrof eller liknande händelser ska Snushallen i Norden ABs förpliktelse att fullgöra köpeavtalet skjutas upp så länge omständigheten råder. Om sådan försening överstiger 2 månader har såväl du som Snushallen i Norden AB rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.

 

Villkorsändringar

Villkorsändringar kan komma att ske. Det är upp till kunden att alltid vara uppdaterad av dessa. Vid köp på Snushallen i Norden ABs handelsplattformar så godkänner man där med villkoren och att man är införstådd i vad dessa innebär. Förändringar publiceras på handelsplattformarna och längst ner i villkoren kan man se när villkoren ändrats senast.

 

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

 

Övrigt

Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer och svensk lag vid en eventuell tvist.

För frågor kring innebörden av dessa Villkor eller tillvägagångssätt vid ångerrätt, reklamationer, transportskador eller annat, ta kontakt med Snushallen i Norden ABs kundservice. Kontaktuppgifter till kundservicen finner du på de olika försäljningssajterna.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen